Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus



Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg
4 moten zalm
peper en zout
2 sjalotjes
1 el gehakte dille
2 el gehakte peterselie
1 eidooier
100 gr roquefort
200 ml kookroom
50 ml medium sherry




Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor
op 200 graden. Wrijf de vismoten in met peper en zout.
Pel de sjalotten en snipper ze. Meng de groene
kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes
erop en leg de moten tussen 2 plakjes bladerdeeg.
Druk de deegranden goed aan. Bestrijk de pakketjes
met losgeklopt ei.

Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak
de in 15-20 minuten in het midden van de oven gaar.
Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom
en de sherry. Laat de kaas erin smelten. Roer het
mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij
de pakketjes.

Home