Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus |
Ingrediënten: 8 plakjes bladerdeeg 4 moten zalm peper en zout 2 sjalotjes 1 el gehakte dille 2 el gehakte peterselie 1 eidooier 100 gr roquefort 200 ml kookroom 50 ml medium sherry |
Bereidingswijze: Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de vismoten in met peper en zout. Pel de sjalotten en snipper ze. Meng de groene kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes erop en leg de moten tussen 2 plakjes bladerdeeg. Druk de deegranden goed aan. Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei. Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak de in 15-20 minuten in het midden van de oven gaar. Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom en de sherry. Laat de kaas erin smelten. Roer het mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij de pakketjes. |